Ceneviz Koyu Adrasan ile Olimpos arasında bulunan koyların en güzellerinden biridir. Karadan ulaşımı yoktur. Üzerinde yerleşim olmayan bakir bir koy olarak anlatılsa da üzerinde gecekondulaşma olan bir koydur. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde ve birinci derece doğal sit alanı olması burayı korumaya yetmemiştir. Turkuaz rengi suları ile çok güzel bir sahile sahiptir. Tekneler bu koyda da müşterilerini sahile çıkarmaktadır. Yine yüzmeye doyulmayacak koylardan biridir. Adrasan'dan günübirlik tekne turları ve özel teknelerle denizden ulaşılmaktadır.
Musa dağının eteklerinde açık denize bakan Ceneviz Koyu Porto Ceneviz Koyu olarak da anılmaktadır. Bu ismin yamacında bulunan kale kalıntısından geldiği söylenmektedir. Cenevizlilerin 11. ve 15. yüzyıllarda Akdeniz, Karadeniz, Atlantik Okyanusu ve Kuzey Avrupa'da ticaret kolonileri kurup kıyılarda kaleler inşa ettikleri veya eski kale kalıntılarını onarıp kullandıkları bilinmektedir.
Ceneviz Koyunun hemen arkasındaki sırta tırmanınca Yalancı Koyu görmek mümkündür. İki koy sırt sırta durmaktadır. Koy Akdeniz fokunun yaşam alanı olup caretta carettalarada rastlanmaktadır. Koyun iç kesimlerindeki siyah renkli toprak denizde sulandırılıp vücuda ve yüzlere sürülmektedir. Ceneviz Koyu siyah çamuru diye reklamı yapılan bu uygulamanın vücuda sahiden bir faydası mı var? yoksa bir pazarlama taktiği ile moda yapıldığı için mi sürülüyor? bunu da tespit etmek mümkün olmadı. Ceneviz Koyu tur teknelerinin yüzme ve öğle yemeği için uzun mola verdiği koydur.